Start nieuwe seizoen

Nu de scholen weer beginnen kan je je weer opgeven voor de Kinderateliercursussen bij KADE40.
De lessen starten 19 september.
Je kan je opgeven voor 12 x, maar wil je liever eerst kijken of het bij je past dan kan je je eerst opgeven voor 3 x.

Nieuw dit jaar is dat de lessen een half uur later starten en dus duren van 14.30 uur tot 16.00 uur zodat kinderen die tot 2 uur naar school moeten ook mee kunnen doen.

Wie vast wil kennismaken kan op 1 september tijdens ‘See you in september’ bij KADE40 meedoen met een gratis inloopworkshop.

‘Welkom aan de overkant’

‘Welkom aan de Overkant’ is de (werk)titel van het educatieve project dat juf Hadil ontwikkelt voor haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie / Hogeschool Rotterdam, afdeling Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. De kinderen van het Kinderatelier van KADE40 hebben een aantal opdrachten gemaakt die bij dit project horen. Als afsluiting van het seizoen maken we een kleine expositie van deze werkstukken en vertelt juf Hadil over haar afstudeerproject*. Ook zullen er andere werkstukken die de kinderen de afgelopen periode maakten te zien zijn.
Saskia van Herwijnen (docent Kinderatelier) en Hadil Salam Kasim (stagiaire Kinderatelier) nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze presentatie.

Datum: woensdag 18 april 2018
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Locatie: Kinderatelier, zolder KADE40, Vlaardingen

Programma:
13.30 inloop en ontvangst met Koffie, Thee en Limonade
13.50 welkom door Saskia van Herwijnen
14.00 presentatie door Hadil Salam Kasim
gelegenheid tot vragen stellen
14.30 de kinderen vertellen over hun werk
15.00 einde
Tijdens de presentatie is er voor de kinderen de mogelijkheid om te tekenen aan een grote zomertekening.

* Hadil Salim Kasim (1977) kwam op jonge leeftijd als Koerdische vluchteling uit Irak naar Nederland. Nu, als student docent beeldende kunst en vormgeving en volledig geworteld in de Nederlandse Maatschappij, gebruikt zij haar ervaringen voor het ontwikkelen van een project om invulling te geven aan burgerschapsvorming dat gevoelige maatschappelijke thema’s zoals de vluchtelingenproblematiek op een speelse en veilige manier naar de belevingswereld van kinderen brengt.

P1040975

Woensdag 27 september 2017 start het nieuwe KINDERATELIER bij KADE40. Er zijn nog plaatsen vrij, dus meld je aan!
Wil je helpen om meer deelnemers voor het Kinderatelier te vinden? Print dan de poster, kleur hem in en hang hem op – voor je raam, op school, bij de supermarkt, of waar je maar denkt dat veel kinderen hem zien!poster-doe-mee

Je kan de poster ook als pdf downloaden door hier te klikken.